´´Függőségek´´ program a Szeged Első Lions Club rendezésében a SZIN-en

Dr. Bella Zsolt, a Szeged Első Lions Club tagjának kezdeményezésére egyedi programmal várta a Coca Cola Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) fiatal közönségét a háromnapos fesztivál ideje alatt a Szeged Első Lions Club és a Bűnmegelőzési Központ. A „Felfüggesztve - Nyújtsd a kezed” pódium célja, volt, hogy a függőségekről tudjanak közvetlenül beszélgetni az érdeklődő  fiatalokkal.

A kecskeméti Digital Lions Club már egy ideje kiemelten foglalkozik a digitális függőséggel, melyet magyar kezdeményezésre immár a világszövetség is zászlójára fogja  tűzni. Ebből  az ötletből kiindulva, a Szeged Első Lions Club - különösen dr. Bella oroszlán -  szélesebb körben, a függőségeket komplexen kívánja felkarolni. Létrehoztak tehát  egy önálló rendezvényt, a témában a Szegedi Ifjúsági Napok programjai  között. A pódium az elmúlt csütörtökön, pénteken és szombaton várta az érdeklődőket. Mindhárom napon állatvédelmi témákkal is foglalkoztak a felelős állattartás jegyében. A szerelmi és egyéb emberi  kapcsolatokról és a szakításról is beszélt gyermekvédelmi szakember, szakpszichológus és gyakorlott bűnmegelőzési szakember. Külön teret kapott  az előadás sorozatban a döntések és következmények panel, de komolyan szó esett az internet veszélyeiről is a digitális függőség és a digitális zaklatás témaköreiről is.

Minden nap élő könyvtárat tartottak az érdeklődőknek: személyesen beszélgethettek speciális élethelyzetben lévőkkel, akik között volt halmozottan hátrányos mozgássérült, gyógyult és szenvedélybeteg is. A témákat a programok végén Sebők Maja, Gyuriska János, Farkas Andrea és  Orbán Béla előadóművészek „Beugró” előadásai dolgozták fel. A sorozat csúcspontja szombaton volt, ahol a Toxikoma című film és témája volt terítéken. A rendezvényen részt vettek Szabó Győző színész, a könyv szerzője, Molnár Áron színész, a film főszereplője és Illés Gabriella producer is.

Szabó Győző aznap az élő könyvtár "kikölcsönözhető" személyei között is ott volt, vagyis vele is lehetett beszélgetni a drogfüggőségről, melyen Ő átesett. Különös élmény volt a mintegy 50 fő hallgatóságnak a könyv és film megszületési körülményeinek meghallgatása. Hallhattak a főszereplő virtuális átélés és mozdulat élményeiről, de a produceri munka különlegességeiről is. A sorozat a jelenlevők kérdéseivel és azokra adott válaszokkal fejeződött be.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba