Újra nagysikerű jótékonysági koncertet szervezett a Szeged Első Lions Club

Hosszú idő után újra jótékonysági koncertet szervezett a Szeged Első Lions Club a Szegedi Nemzeti Színházban. A klubnál már több mint két évtizede hagyomány az őszi jótékonysági koncert szervezése. 2019. október 2-án a KFT Zenekar fellépése volt az utolsó ilyen rendezvénye a szervezetnek. Ezt követően sajnos a pandémiás helyzet miatt sorra elmaradtak a tervezett koncertek.

2 és félév kihagyás után szerettek volna egy igazán különleges koncerttel újra megjelenni, ezért esett a választás a Modern Art Orchestra előadására. Szerencsére a teltházas rendezvénnyel megtöltötték a színházat és a világzene/jazz/blues zene kedvelői, jegyvásárlásukkal hozzájárultak a Club jótékonysági akciójának megvalósulásához. A Modern Art Orchestra együttes „Tizenöt magyar parasztdal” című előadásában Harcsa Veronika (ének), Gőz László (trombita), Dresch Mihály (szaxofon) és Lukács Miklós (cimbalom) világhírű művészek vendégszerepeltek mint szólisták. A Tizenöt magyar parasztdal Bartók Béla műve. Az eredetileg szóló zongoradarabokat a Modern Art Orchestra kreatív elméi, Bacsó Kristóf, Ávéd János, Subicz Gábor és Fekete-Kovács Kornél írták át nagyzenekarra. A Modern Art Orchestra évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott, és számtalan koncertet adott hazánkban és a világban. A koncert zenei anyagát áthatja Bartók Béla öröksége, és az a kelet-közép-európai életérzés amelyet az együttes képvisel.

A Szeged Első Lions Club köszöni a támogatóknak ,zenekedvelőknek, hogy jelenlétükkel támogatták a Club törekvéseit. Dr. Bella Zsolt Club elnök az alábbi szervezeteknek nyújtott át egyenként félmillió forint értékű adománylevelet a rendezvényen:

Makray” Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézménye Szeged,

KORINTA Alapítvány Szegedi Korai Fejlesztést és Integrációt Támogató Alapítvány,

Hallássérült Gyermekek Egyesülete Szeged,

Szivárvány Autista Közhasznú Egyesület Szeged.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba