Újra jótékonysági koncert a Szegedi Nemzeti Színházban a Szeged Első Lions Club rendezésében

Hosszú idő után újra jótékonysági koncertet szervez a Szeged Első Lions Club a Szegedi Nemzeti Színházban. A klubnál már több mint két évtizede hagyomány az őszi jótékonysági koncert szervezése. 2019. október 2-án a KFT Zenekar fellépése volt az utolsó ilyen rendezvénye a szervezetnek. Ezt követően sajnos a pandémiás helyzet miatt sorra elmaradtak a tervezett koncertek.

Dr. Bella Zsolt, a klub elnöke elmondta, hogy 2,5 év kihagyás után szerettek volna egy igazán különleges koncerttel újra megjelenni, ezért esett a választás a Modern Art Orchestra előadására. A Szeged Első Lions Club a rendezvény bevételeiből a "Makray" Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményét fogja támogatni.

„Reméljük, hogy minél több jegyet sikerül majd értékesítenünk és meg tudjuk tölteni a színházat a világzene/jazz/blues zene kedvelőivel, akik jegyvásárlásukkal hozzájárulnak egy jótékonysági akció megvalósulásához is”  - tette hozzá a klub elnöke.

A Modern Art Orchestra: Tizenöt magyar parasztdal című előadásában Harcsa Veronika (ének), Gőz László (trombita), Dresch Mihály (szaxofon) és Lukács Miklós (cimbalom) vendégszerepelnek. A Tizenöt magyar parasztdal Bartók Béla műve. Az eredetileg szóló zongoradarabokat a Modern Art Orchestra kreatív elméi, Bacsó Kristóf, Ávéd János, Subicz Gábor és Fekete-Kovács Kornél írták át nagyzenekarra, melynek során gondosan ügyeltek a dalok eredeti formájának és szólamainak megőrzésére. A tizenöt folk melódia megszólalása között a MAO kiváló zenészeinek vezetett improvizációja épít hidat.

A MAO tizenegy éves fennállása óta nemzetközileg is elismert nagyzenekarrá nőtte ki magát, mely számos zenei műfajban elkötelezett, közöttük a jazz, pop, klasszikus és kortárs zenében is kiemelkedő. Az évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott és számtalan koncertet adott: Budapesten rendszeresen fellép a Budapest Music Centerben, turnézik Európa-szerte, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint játszott már olyan legendás művészekkel, mint Tom Harrell, David Liebman, Chris Potter, James Morrison, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone.

A koncert zenei anyagát áthatja Bartók öröksége, azt a bizonyos kelet-közép-európai életérzést a MAO egyenesen annak hazájából hozza magával.

A jegyeket a színház Jegyirodájában vagy online lehet vásárolni. Aki a koncerten nem tud, vagy nem szeretne részt venni, de szívesen támogatná a "Makray" Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményét, kérjük pénzbeni adományát juttassa el a Szeged Első Lions Club 10402805-28021359-00000000 számú számlájára.

 A jótékonysági szervezet további tervezett programjairól Bella Zsolt elmondta, hogy részt fognak venni a Magyarországi Lions Clubok szövetsége által meghirdetett ” GYŰJTÉS A HÁBORÚS MENEKÜLTEKNEK” programjában. Az adománygyűjtés célja, hogy segítsenek a kárpátaljai honfitársaink, valamint minden az otthonaikat elhagyni kényszerülő embertársunknak. 

A klub szintén több éve tervezi a Pál utcai fiúk című darab bemutatását a Pannon Várszínház előadásában a Szegedi Nemzeti Színházban, melyre 2022. május 9-én kerül sor. Részletekkel a klub később jelentkezik.


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba