Maszkot adományozott a Szeged Első Lions Club a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola diákjainak és pedagógusainak

Maszk adományozó akciónk újabb állomása a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola. 2021. február 9-én 800 db maszkot adományoztunk az intézmény tanulói és dolgozói számára. Az adományokat az iskola Igazgatja Bácsi János vette át dr. Bella Zsolt elnök és Mihályi Géza tagtársunktól. Az iskolában több mint 1 000 gyermek és 100 pedagógus tevékenykedik.

Bácsi János, az iskola igazgatója elmondta, hogy iskolájukban nagy hangsúlyt kap a korona vírus elleni védekezés mind gyakorlati mind edukációs szinten. Az osztálytermeken kívül kötelező a maszkhasználat és minden teremben fertőtlenítő szereket helyeztek ki. A pedagógusok folyamatosan felhívják a figyelmet a védekezés fontosságára. A eredményként értékelik, hogy ebben az évben még nem volt fertőzött tanuló az iskolában és egyetlen osztályt sem kellett ideiglenesen karanténba helyezni.

Az Igazgató úr elmondása alapján a pandémiás helyzet egyik pozitív hozadéka, hogy a tanulók egészségtudatossága lényegesen fejlődött. Példaként említette, hogy a gyerekek egymást figyelmeztetik egy esetlegesen elmaradt mosdó utáni kézmosásra, illetve a kötelező maszkhasználatra.

Adományunkat nagy örömmel fogadták, hiszen a maszk „fogyóeszköz” az iskola mindennapjaiban.


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba