´´LIONÁLIS 2023´´ avagy évzáró rendezvény a Szeged Első Lions Clubnál

Mint minden évben, júniusban tartják a szegedi oroszlánok a láncátadó évzáró rendezvényüket, ami immár harmadik éve a LIONÁLIS márkanevet viseli.

A szegedieknél nem ritka, hogy a korábbi elnök - így most Dr. Szeri István - is újra vállalja további egy évre az elnöki láncot. Így az ünnepség láncátadó része elmaradt viszont az ünnepséget felhasználták más fontos esemény megrendezésére. Hégely Péter, a LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége megválasztott kormányzójának is első hivatalos útja ide vezetett. Köszöntőjében kitért a LIONS célokon túl a klub laudációjára is, megerősítve azt az elképzelést, hogy a szegedi oroszlánok még inkább vegyék ki részüket a kormányzósági munkából. Szeri István köszöntőjében erkölcsi kötelességének is tartotta a klubnak az elvégzendő feladatokat, hiszen jelölésükre a közelmúltban Mihályi Géza tagukat II. alkormányzóvá választották.

A Klubelnök köszöntőjében kitért arra, hogy elismerje a tagoknak, családjaiknak és a támogatóknak a LIONS év jótékonysági céljaiknak megvalósulását. Évértékelőjében kitért arra, hogy 12 rendezvényt tartott 2022. június és 2023. június között a Szeged Első Lions Club: 2022 Lionális/láncátadó, Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, Lions-Rotary jótékonysági teniszverseny, Jótékonysági Hobo koncert, Lions Mikulás ünnepség és rajzpályázat díjkiosztója, Szeretet csomagjai karácsonyi akció, Eszközök adományozása szegény családoknak, Jótékonysági vacsoraest, Jótékonysági Diabétesz futás és egészségnap, Dzsungel könyve jótékonysági színházi előadás halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek, két alkalommal 2023-as LIONÁLIS évzáró, és az 5. Lions zóna ülésének megrendezése.

Adományok a klub részéről: 4 jótékonysági szervezet támogatása, több mint 500 fő magánszemély támogatása, egy alkalommal egyéni kezdeményezésű jótékonysági rendezvény támogatása, egy alkalommal kulturális rendezvény támogatása. A Szeged Első Lions Club  több mint 8 millió forint összegben juttatott el adományokat a fenti célokra, továbbá két alkalommal is küldött humanitárius támogatást Ukrajnába részben önállóan, részben a kormányzóság, illetve a Nyíregyházi Lions Clubon keresztül.

A Szeged Első Lions Club három tagjelöltet fogadott soraiba Dr. Kovács Péter, Dr. Gyetvai Tamás és Vladiszladiev Axentia személyében, ezzel több mint 50 főre növelve taglétszámát.

Az ünnepségen club és kormányzósági elismerések kerültek átadásra. A Kormányzóság elismerte a Szeged Első Lions Club közösség és a klubelnök munkáját, a klub pedig, Kővári Árpád, Dr. Imreh Szabolcs és Dr. Kovács Péter, Mihályi Géza, Martonosi István és Pataki András oroszlánok munkáját ismerte el.

A jó hangulatú évzáró a Gellért Szabadidő Központ parti sátrában az  ízletes vacsora elfogyasztása után  zenés-táncos programmal zárult.

Fotógaléria a linkre kattintva érhető el!


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba