Láncátadás a Szeged Első Lions Clubnál - 2024

A Szeged Első Lions Club 23 éve működő jótékonysági szervezet, akik elsősorban a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő intézményeket támogatják adományaikkal, és egyéb jótékonysági szolgálataikkal. Az 52 tagot számláló klub Magyarország legnagyobb taglétszámú Lions klubja a 42 országosan működő klubok között.

A klub bár tagja a nemzetközi és az országos szervezetnek önálló felelősséggel működik közhasznú egyesületként. Az egyesület vezetését mindig egy évre választja a tagság.

2022-24 es Lions években a vezetőség egyrésze újrázott így az elnök Dr. Szeri István is két évig volt egymásután a klub elnöke. Június 14.-én este került sor arra, egy bensőséges ünnepség keretén belül, hogy a láncot átadta az első alelnöknek Bella Árpádnak. A rendezvényt megtisztelte a társ szegedi jótékonysági Klubok vezetői (Rotary, Soroptimist), de a Lions Kormányzósági kabinet tagjai (volt kormányzó, zónaelnök) is. Az ünnepségen Szeri István köszöntője után értékelte az elmúlt év legfontosabb állomásait kiemelve a gyermekprogramokat, a koncert eseményeket, diabétesz futás és egészségnapot, de hangsúlyt kapott egy új jótékonysági innováció is a „Jótékonysági műtárgy árverés” melynek nyeresége(adományösszege) meghaladta az 1, 5 millió forintot. A Klub egyébként közel 8 millió forint adományt juttatott el az arra rászorult szervezeteknek. A rendezvényt köszöntötte Koncsik István Past kormányzó is a Lions Klubok országos szövetségétől.

Bella Árpád a lánc átvétele után megköszönte a bizalmat és röviden ismertette célkitűzéseit. Beszédében megerősítette, hogy a hagyományos és jól működő programok mellett kiemelten fog koncentrálni a megújulásra és még több innovációt szeretne a programok közé is felvenni. Tekintettel arra, hogy az új elnök -aki üzletemberi tevékenysége mellett sport menedzser is- a sporttal összefüggő rendezvényeket fogja ajánlani a tagságnak. Klub és Elnöki elismerések átadására is sor került.

Posztumusz Klub elismerésben részesült  Prof. Dr. Sonkodi Sándor alapító tag ,aki tavaly költözött az égi mezőkre, és  a klub a következőket gravíroztatta az elismerésre „ A mindenki által szeretett és tisztelt embernek”

Elnöki plakettben részesült: Kővári Árpád, Bella Árpád, Dr. Bella Zsolt, Martonosi István, Pataki András, Mihályi Géza, Németh István, Dr. Forster Tamás. Klub oklevéllel honorálták Dr. Szepes Zoltán oroszlánt.

Bella Árpád elnök bemutatta a hivatalos vezetőséget is. Dr. Forster Tamás I. alelnök, Dr, Imreh Szabolcs II. alelnök, Martonosi István titkár, Pataki András kincstárnok, Dr. Szeri István leköszönő elnök. Az elnök további személyek meghívását tervezi a vezetőségbe. Az új elnök megköszönte Gellért Ákos alapító oroszlánnak a helyszín biztosítását és virágcsokrokkal honorálta a rendezvényen segítő hölgyek munkáját.  hivatalos rész befejezése után a vacsora és a beszélgetés, valamint a szokásos tánc következett.

Jó érzésekkel távoztak a tagok és hozzátartozóik a rendezvényről, hiszen megcselekedték egész éves munkájukkal azt ami miatt a jótékonysági szervezethez csatlakoztak.

Az alábbi link alatt láthatják a rendezvény hivatalos részének fotó és video felvételeit:
https://webradio.hu/hirek/belfold/bella-arpad-lett-a-szeged-elso-lions-club-soros-elnoke


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba