Jótékonysági vacsoraest láncátadóval összekötve a Szeged Első Lions Clubnál

A 21 éve alakult Szeged Első Lions Club június 11-én megtartotta évzáró jótékonysági vacsoraestjét, ahol az új elnök átvette a LIONS láncot Dr. Bella Zsolt leköszönő elnöktől. A rendezvényen részt vettek a társ Rotary és Soroptomist klubok vezetői és meghatározó civil szervezetek személyiségei is. A mintegy 170 fő részvételével megtartott vacsoraeseten a leköszönő elnök értékelte a pandémia által már kevésbé korlátozott 2021-2022-es Lions évet, kijelentette, hogy a nehézségek ellenére is sikerült megvalósítani a programjukat. Mintegy 10 millió forint értékű adományt juttattak el a rászorultaknak. 76 családnak élelmiszercsomagot és háztartási gépeket juttattak el Húsvéti és Karácsonyi akcióaikban, nagy sikerű színházi és koncert műsorokat szerveztek ahol elsősorban rászoruló halmozottan hátrányos gyermekeknek nyújtottak maradandó élményt. Számítógépeket juttattak el a dorozsmai Roma Tanodának és az Arany János Tehetséggondozó Alapítványnak, de számos egészségnevelő és megelőző programban is részt vettek. A Klub az ukrán menekülteket ellátását is támogatta három alkalommal pénzzel, és áru adományokkal.

A leköszönő elnök átadta az elmúlt Lions évben kiemelkedő munkát végző tagoknak Heizler Tamásnak, Martonosi Istvánnak Dr. Szepes Zoltánnak ,Pataki Andrásnak és a klub rendezvények külsős szervezőjének Marosvölgyi Klárának a klub elismeréseket.

Ismertette a rendezvényen kiállított gyermekrajzok nyerteseit melyet a „A Pál utcai fiúk” színházi produkció alkalmával hirdetett meg a Klub a KLIK iskolafenntartó segítségével.

Az új elnök Dr. Szeri István programbeszédében a társadalmi felelősségvállalásra helyezte a hangsúlyt kiemelte, hogy a hagyományos karitatív munkán túl, a környezetvédelemre ,természetvédelemre, a kevésbé támogatott magas kultúrára szeretnének koncentrálni.

A közel 60 fő alkotta közösség az új elnök mellett megválasztotta további tisztségviselőit is, alelnökké Pataki Andrást, titkárrá Heizler Tamást, kincstárnokká Bella Árpádot, a vezetőségi munka támogatására Dr. Bella Zsolt leköszönő elnököt választották. A Klub vezetősége kiegészül Mihályi Géza Lions zónaelnökkel és Németh István volt országos kormányzóval az országos Lions díj bizottság tagjával.

Koncsik István a magyarországi Lions Clubok Szövetségének I. alkormányzója (aki június 18-tól a  szövetség kormányzója) kiemelte , hogy a szegedi klub karitatív munkája kiemelkedő a több mint negyven  az országban működő klubok munkája közül. Ezt megerősítve kormányzósági elismerést nyújtott át Dr. Bella Zsolt leköszönő elnöknek. A jótékonysági est fedezetét, a tombola nyeremények és támogatások bevételét, most is a halmozottan hátrányos , sérült gyermekeket nevelő intézményeknek ajánlja fel a klub.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba