Jótékonysági Halfesztivál Rotary-LIONS összefogással

2023. szeptember 2-án, Szegeden a 26. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál keretein belül a szegedi Szent-Györgyi Rotary Klub fő rendezésében és a Szeged Első Lions Club társrendezésével újra jótékonysági halfőző versenyt szerveztek a klubok. A közel 150 vendég a halászlé és sülthal jegyek megvásárlásával támogatták a klubok jótékonysági célkitűzéseit. 

A rendezvényen a két klub tagjai főztek a vendégeknek. A Szeged Első Lions Club két halfőző mestere Kővári Árpád és dr. Vámosi Lukács most is kitettek magukért. A vendégek persze  nem csak a szegedi, hanem bajai halászleveket is megkóstolhatták. Nyolc bográcsban főtt egyszerre a hungarikumnak számító étek. A két klub barátsága, már több mint 20 éve tart és a közös rendezéseken túl már közös külföldi baráti klubokat is szereztek, akik képviselői természetesen most is ott voltak.

Tiszteletét tette a rendezvényen az Országos  Lions Alapítvány kuratóriumának elnöke Dr. Buzási Gábor és felesége is. A fesztivál szokásos kísérő programja sem maradhatott el, a Rotary Club Szeged Dóm szervezésében több mint 5 000 megvásárolt gumikacsa indult versenyre a Tiszán, hogy jó ügyet támogasson. A jótékonysági szervezetek a kacsajegyek értékesítéséből befolyt pénzből idén is a Gift of Life programot támogatják. Az újszegedi Partfürdőn persze nem csak a jótékonysági klubok, hanem neves amatőr és mesterszakácsok is főztek, továbbá családok és vállalati csapatok, valamint a közélet és sport ismert képviselői is. A közönséget pop- és népzenei, valamint dzsesszkoncertek, gyermekprogramok szórakoztatták. A Klubok köszönik a támogatást vendégeiknek.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba