Jótékonysági futást és egészségnapot tartott a Szeged Első Lions Club

2023. április 29-én immár harmadik alkalommal került megrendezésre a LIONS Jótékonysági Diabétesz Futás. A rendezvény az Országos Lions Nap szegedi rendezvénye volt. A jótékonysági futás mellett Egészségnapot is tartottunk, melyre szűrővizsgálatokkal, sportolási lehetőségekkel és a diabétesz megelőzéséhez kapcsolódó programokkal vártuk az érdeklődőket.

 A rendezvényre a szegedi Délvidék Ház udvarán és töltésen került sor. Koncsik Isván kormányzó is ellátogatott a rendezvényre és Szeri Istvánnal, a klub elnökével valamint Mihályi Gézával, a rendezvény főszervezőjével köszöntötték a részvevőket. 

Klubunk a mozgás és a szűrővizsgálatok fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. A résztvevőknek volt lehetőségük a vércukrukat ellenőrizni, továbbá dietetikai és mozgásszervi tanácsadáson is részt vehetek. A gyerkőcöket pedig kézműves foglalkozás valamint a nagyon népszerű csillámmtetoválás várta.

 
A jótékonysági futáson közel százan teljesítették a 10 vagy a 4 kmes távot a közös bemelegítés után. Idén először rendeztünk gyermekfutást, ahol a kicsik 500 méteren a támogatóink által felajánlott ajándékokárt is futottak, melyeket tombola keretében sorsoltunk ki.   
 
Az idei jótékonysági futás bevételéből a szegedi Diabéteszes Gyermekeket Támogató Egyesületet támogatjuk. 
 
A rendezvényről készült képek itt tekinthetők meg.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba