Gyermekrajz verseny, amit a Dzsungel könyve inspirált

Még a nyáron a gyermeknap előtt rendezett jótékonysági színházi előadást a Szeged Első Lions Club. Az előadás a „Dzsungel könyve” gyermek musical volt. Szeged közoktatási intézményeiből hívták meg a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket az előadásra. Már ott meghirdette a LIONS Club a gyermekrajz versenyt, aminek a  mottója a „Dzsungel könyve” üzenete volt.

A nagyszámú versenyrajzot Sonkodi Rita festőművész zsűrizte. A  rajzok rendkívüli érzékenységre utaltak, néhány kiemelkedő munka is született ezt bizonyítja a helyezetteken kívül a számtalan különdíj is.  A Szeged Első Lions Club 2023. december 11-én kiosztotta a meghirdetett gyermekrajz verseny díjait. A több mint 30 gyermek és további 30 szülő és tanáraik (akik különböző iskolákból jöttek) jól érezték magukat hiszen a Habakuk zenekar szórakoztatta őket. A díjkiosztás és műsor után a LIONS Club szerény vendéglátásban részesítette a közönséget. A klub köszöni a gyermekeknek, tanáraiknak, szüleiknek, de nem utolsó sorban az intézményeknek, és a Szegedi Tankerületi Központiskola fenntartónak, akik sokat segítettek a program megvalósításában a szegedi oroszlánoknak.

Miután a szegedi oroszlánok ilyen és hasonló eseményei, megrendezett programjai olyan értékeket képviselnek, melyeket a tanulók és az őket segítő pedagógusok is szeretettel támogatnak, a mostani második rendezvényt egy harmadik is követni fogja, ugyanis a LIONS Club 2024 májusában a „PADLÁS” produkcióra  fogja meghívni a HHH-s gyermekeket, melyet a Szegedi Nemzeti Színház művészei mutatnak be.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba