Főzünk és gyűjtünk: a Szeged Első Lions Club belecsap a lecsóba

A Szeged Első Lions Club oroszlánjai idén először vesznek rész a szegedi Lecsófesztiválon és ha már ott leszünk, akkor jótékonységi lecsófőzést csinálunk.

lecso.jpg

A Szegedi Lecsófesztivál a város egyik kedvelt gasztronómiai eseménye, melyet idén már 4. alkalommal rendeznek meg. Az esemény vonzza a lecsó szerelmeseit és a kikapcsolódásra vágyókat. Idén a lecsófesztiválra szeptember 21-én kerül sor, ahol nemcsak a lecsófőzés lesz, hanem számos színes program, családi esemény és zenei produkció is várja az érdeklődőket. A fesztivál fő eleme természetesen a lecsófőző verseny, ahol helyi és távolabbról érkező csapatok, köztük a Mihályi Géza - Martonosi István vezette Szeged Első Lions Club csapat,  mérik össze tudásukat, különböző variációkat elkészítve az ikonikus magyar ételből.

A rendezvény különlegessége, hogy minden korosztály számára kínál programokat, így a családok, baráti társaságok egyaránt megtalálják a kedvükre valót. A fesztiválhoz kapcsolódik gasztronómiai standok, kézműves vásárok, és természetesen a lecsófőzés melletti szórakozás is, mint például élőzenei koncertek és különféle kulturális programok.

A lecsófőzés mellett természetesen a jótékonykodást is tervezünk. Ezen a rendezvényen a CML és GIST Betegek Egyesülete számára gyűjtünk adományokat. 

A CML és GIST Betegek Egyesülete  mint közhasznú Betegszervezet 2002 óta képviseli a CML betegek érdekeit, amely jelenleg az egyetlen CML-es betegképviseleti szerv Magyarországon. Az egyesület közel 300 tagból áll.

A krónikus mieloid leukémia (CML) egy olyan vérképzőszervi betegség, amely napjainkban már nem tartozik a legveszélyesebb betegségek közé és számos gyógyszer és kezelés létezik a betegség gyógyítására, amely betegség egyébként egy kromoszóma elváltozásból ered. Az orvostudomány már eljutott a komoly kockázatokkal járó csontvelő átültetéstől a napi egyszeri gyógyszer bevételéig vagy akár a gyógyszer nélküli állapotig, amely hosszú folyamatban egyesületünk szinte végig jelen volt és segített a betegeknek.

 Legfontosabb célkitűzés, hogy a CML és GIST betegeket hitelesen és rendszeresen tájékoztassuk a betegség kezelésével összefüggő aktuális problémákról, kérdésekről. Az Egyesület kiemelkedő szerepet játszik a CML és GIST betegek folyamatos magas színvonalú edukálásában, gondozásában a legújabb szakmai ajánlásokkal frissítve.

Az egyesület segíti, támogatja tagjait abban, hogy az együttműködésük a kezelőorvosaikkal kielégítő legyen és a hozzájárulunk ahhoz is, hogy a betegek megismerjék egymást, kicseréljék gondolataikat, megosszák egymással a tapasztalataikat, és közösen megfogalmazzák kérdéseiket.

Az Egyesület tagja a CML Advocates Network nemzetközi szervezetnek is, amely keretében nemzetközi konferenciákon is részt vesznek és átadják az ott hallottakat az egyesületünk tagjai számára, biztosítva ezáltal a naprakész, legfrissebb információkat a betegséggel összefüggésben. 

A CML és GIST Betegek Egyesületének honlapja a cmlgist.hu , amely honlapon részletes információ található működésükről, illetve a Facebook oldaluk neve: CML és GIST Betegek Egyesülete.

A Szeged Első Lions Club úgy döntött, hogy a lecsófesztiválon gyüjtött pénzadómányokból a CML és GIST Betegek Egyesületét fogja támogatni.

Kérjük, gyere el a rendezvényre és adómányoddal támogasd a CML és GIST Betegek Egyesületét Az adományod a helyszínen kihelyezett gyűjtődobozba tudod bedobni és ha megengeded megkínálunk az általunk főzött lecsóval.

Ha nem tudsz a rendezvényen személyesen megjelenni a rendezvényen, akkor adományodat átutalással is eljuttathatod a Szeged Első Lions Club-nak. Bankszámla: 10402805-28021359-00000000, a közlemény rovatba kérjük írd be: CML betegek.

Sajtóhírek:

https://promenad24.hu/2024/09/13/tudnak-lecsot-fozni-az-oroszlanok-hamarosan-kiderul/

https://tipplee.hu/tudnak-lecsot-fozni-az-oroszlanok-kiderul-a-szegedi-lecsofesztivalon-2855/

https://videolista.hu/videok/video/tudnak-lecsot-fozni-az-oroszlanok-9217


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba