Célba értek a szeretet csomagjai

A Szeged Első Lions Club immár hagyományosan juttatta el 50 rászoruló szegedi családnak az egyenként 40.000 Ft értékű adománycsomagját Karácsony alkalmával. Az összesen 1 millió Ft adományt a SZELC tagjai adták össze és csomagolták nagy szeretettel a többgyermekes családoknak. 

25 csomagot a tagok személyesen expediálták a Szegedi Tudományegyetem Védőnő Szolgálat ajánlása alapján a megfelelő címekre, még további 25 csomagot az „Elszalasztott 1000 év Közhasznú Egyesület” szállította ki rászorult roma családoknak. Az Egyesület és a SZELC még az év elején állapodott meg abban, hogy közösen támogatják a szegedi roma felzárkóztatási programot, kiemelve azt a célt, hogy az adományokon túl rendezvényeket is szerveznek. Ennek keretében történt a novemberi HOBO koncert megszervezése is, melynek pénzügyi fedezetét 300.000 Ft-ot a SZELC már át is utalt az alapítvány javára.

A SZELC ezen felül használt, de jó minőségű háztartási cikkeket is eljuttatott az alapítványhoz, akik rászorult roma családoknak továbbították az eszközöket.

A jövőben egészségügyi felvilágosító programokat és egészségügyi szűréseket is végeznek a roma családok körében.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba