BBQ Piknik Szegeden a Szeged Első Lions Club szervezésében

A 2020/2021-es Linos év első rendezvénye egy BBQ Piknik volt, mely a klubunk életében először került megrendezésre. A COVID-pandémia okozta nehezítő tényezők ellenére a rendezvény rendkívül sikeres volt, hiszen a gördülékeny szervezés, a kiemelt támogatók és a sok kiállítónak köszönhetően jegybevételből és adományokból 800.000 Ft összegben  három szervezetet tudtunk támogatni. 

A jelenlegi helyzetben rendkívüli kihávás megszervezni egy igazán színvonalas és biztonságos rendezvényt. A házigazda Gellért Szabadidőközpont tágas szabadtéri és sátras tereivel ideális helyszínt biztosított. A NOÉ őrangyalai a Pingvin Patikái által felajánlott fertőtlenítők és maszkok segítségével óvták a rendezvényt. Az eseményen számos kiállító jelent meg a termékeivel: a Reketye sörfőzde, aki elhozta magával híres kézműves söreit, ott volt az Ízek birodalma a 18 hónapos érlelt Serrano sonkákkal, illetve ha valaki a nagy hőségben igazán megszomjazott, egy jó proseccot is ihatott, melyet az Ezerjó borkereskedés biztosított. A helyszínen a kávét a Mienké Kávézó biztosította, akik a nap folyamán egy különleges Gemenc whiskey kóstolóval is készült, melyet a lepárló mester vezetett. A rendezvényen töltött időt a C-Mobil tesztvezetéssel tette izgalmassá , akik legújabb cabrio modelljeikkel érkeztek. A számos kiállító és program mellett azonban a nap egyik legnagyobb különlegessége volt Nagy Iván BBQ grand champion gasztro alkotása. A bajnok hosszú napokon keresztül készült, hogy a vendégek betekintést nyerhessenek egy igazi BBQ menübe, ahol még az Omaha marhaszegyet is meg lehetett kóstolni. Aki még éhes maradt annak lehetősége volt betekinteni az Antik rétes kínálataiba is. A nem mindennapi finom falatokhoz a Storyville Jazz Band és a SunCity Brass biztosította a zenei aláfestést, majd az est zárásaként, DJ Roberto vette át a színpadot.  A rendezvényen több mint 300 vendég jelent meg. 

lionsclub-2372.jpg

Köszönhetően a jegybevételeknek, adományoknak és a szponzoroknak - mindösszesen 800.000 Ft-támogatást tudtunk kiosztani. Az este folyamán került sor az adományok átadásra. A Preventív Pont Egyesület 200 ezer forintot, A Kiút Alapítvány és az Ágota Alapítvány 300 -300 ezer forint támogatást kapott. Molnár Edit a Preventív Pont vezetője elmondta, hogy a HELP Projekt keretében működtetnek egy 0-24 órában elérhető segélyvonalat az inzulinpumpával élő diabéteszes gyermekek részére. A kapott támogatást ezen szolgáltatás fejlesztésére fogják fordítani. A Kiút alapítvány képviselője, elmondta, hogy az eszközparkjuk bővítése a járványügyi helyzet miatt elengedhetetlen, így laptop beszerzésben gondolkodnak, illetve terveik között szerepel egy kommunikációs csatorna kiépítése, aminek segítségével a bajba jutott emberekkel a kommunikációt fogják megkönnyíteni. Az Ágota Alapítvány pedig az állami gondozásban lévő gyermekek bevonásával fásítási programot indít. A gyereket tulajdonképpen maguknak telepítik az erdőt, hiszen később ők és társaik fognak táborozni az erdő mellett.

Igazi öröm volt látni a kora reggeltől tüsténkedő, lelkes szervező csapatot. A Piknik nagyon jó kezdeményezésnek bizonyult az önfeledt szórakozás mellett a jótékonysági célok is teljesültek. Köszönet a kiemelt támogatóknak:, a Gellért Szabadidőközpont, Príma Nova, OTP Bank Nyrt, illetve a Szegedi Víziközmű Működtető és Fejlesztő Zrt.

KÉPGALÉRIA

Fotók: Nyitrai SzilárdHogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba