´´Az életöröm mindannyiunké´´ vándorkiállítás anyaga Kaposvárról Szegedre érkezett

A Szeged Első LC rendezésében a tárlat megnyitója, október 27-én volt a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. Harsányi Zsuzsanna festőművész a LIONS mozgalomban is ismert és elismert tag vándorkiállításának legfőbb célja (miután sérült személyek, ábrázolásáról szól) a társadalom érzékenyítése az elfogadás érdekében. 

A Szeged Első Lions Club a rendezvényt egy országos óvodapedagógus konferencia kisérő rendezvényeként valósította meg. A kiállítás december közepéig megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében. A kiállítás egy segélykiáltás, mellyel a művész szeretné felhívni a figyelmet az értelmi sérüléssel élő embertársainkra. 

A festmények bepillantást engednek hétköznapjaikba, hisz ők ugyanolyanok, mint bárki más, ugyanúgy éreznek, örülnek, szomorúak, élvezik az életet, a társaságot. Ugyanúgy szeretnek beszélgetni, játszani, szórakozni, táncolni, de ugyanúgy komolyan veszik a rájuk bízott feladatokat is. Nyitottak, segítőkészek, őszinték, nagyon tudnak szeretni és nagyon szerethetőek.

A különleges megnyitón lélekemelő élménnyel gazdagodhattak a résztvevők, ahol Szabó András szegedi festőművész mintegy 300 ember előtt méltatta az alkotó életútját és eddigi művészetét.

Harsányi Zsuzsanna festőművész - akit 1 000 szál köt Szegedhez, hiszen művészetét alapvetően meghatározó nyolc évet élt a városban - a megnyitón is hitet tett arról az ars poétikáról, ami jellemzi művészetét és a mostani kollekció megalkotását is ihlette. A szegedi kiállítást a Szeged Első Lions Club a művész segítségével hozta létre azzal a céllal, hogy az országban, egy vándortárlat formájában minél több emberhez eljusson az üzenete. A kiállítás célja az elfogadás és a társadalmi kohézió erősítése.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba