A szegedi Oroszlánok decemberi és januári jótékonysági akciói

A SZELC  több éves hagyománya, hogy a karácsonyi és újévi ünnepekre élelmiszer és vegyi áru csomagokat ajándékoz 25 rászorult családnak. 

Klubbunk tagjai  közel 1 millió Ft összegben tagjaink és támogatóink adományozásából 25 db egyenként mintegy 40 kilogramos csomagot szállítottak ki a megadott címekre. A rászorult családokat a Szegedi Védőnőszolgálat választotta ki. A klub a Csongrád Megyei Vakok Otthonának is  adományozott jórészt vitamin készítményekből álló csomagokat. A klub egy új kezdeményezéssel is jelentkezett, tagjaik felajánlásából további 25 rászorult családot támogattak informatikai eszközökkel és háztartási gépekkel. Ezeket az adományokat toldotta meg a klub a Szegedfish Kft.-vel közösen további 25 rászorult családnak adományoztak  háztartásonként 4 kg tisztított pontyot.

Januárban a klub újabb adományokkal jelentkezett ugyanis a koronavírus járvány kezdetétől fogva kötelességüknek érezték, hogy orvosi védő felszereléseket (szájmaszkok, ózon generátorok, pajzsok, egyéb védőfelszerelések) adományozzanak arra rászorult szervezeteknek, és arra biztatták a SZELC tagjait és a klub támogatóit, hogy adományozzanak ezekre a nemes célokra. Szerencsére megértésre találtak felhívásaik így volt lehetséges, hogy 8300 db szájmaszkot adományoztak a támogatók a Szeged Első Lions Clubna. A klub azonnal megindította a tovább adományozási folyamatokat, s már 2000 darab maszk gazdára is talált. Így a Csongrád-Csanád Megyei Vakok Otthonának 1000 db-t, a Siketek Iskolája Intézménynek és az SZTE Szegedi Védőnő Szolgálatnak 500-500 db.-ot adtak át. 


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba