A Szegedi Nemzeti Szinházat támogatja a Szeged Első Lions Club

A Valahol Európában Szegeden című beszélgetős műsor jegybevételeiből és adománygyűjtésekből összesen több mint 1,2 millió forinttal támogatja a Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged a Szegedi Nemzeti Színházat. A két  jótékonysági szervezet, a Dömötör díj szervezőivel közösen megvalósított jótékonysági akciója sikeresen zárult.

Különleges online műsort állítottak össze a Dömötör-díj szervezői, valamint a Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged. A Valahol Európában című musical bemutatásának 25. évfordulóján szombat este az alkotókkal, egykori szereplőkkel és a Szegedi Nemzeti Színházban a veszélyhelyzet kihirdetéséig folyamatosan futó darab résztvevőivel idézték fel a legemlékezetesebb pillanatokat és beszéltek kulisszatitkokról. A produkcióban részt vett többek között Haumann Péter, Szinetár Dóra és Pindroch Csaba is, de még Hofi Géza első benyomásairól is szó esett benne, amikor a klinikán fekve hallgatta a Szegedi Szabadtéri Játékokon zajló próbákat. A Szeged Televízió stúdiójában felvett és összeállított adás nézői támogató jegyek megvásárlásával, valamint adományokkal összesen 1,2 millió forinttal segítették a Szegedi Nemzeti Színházat. Barnák László főigazgató is végignézte a műsort, és mint mesélte, nagyon tetszett neki az a sok érdekesség, amit a darabról megtudott. A kezdeményezésért pedig az egész társulat nevében nagyon hálás. – Az államtól és az önkormányzattól kapott összeg a fizetésekre, számlákra megy el, saját bevételünk pedig nincs. Több tízmillió forintos kieséssel kellett mostanáig számolnunk, így gyorsan találunk helyet ennek az összegnek – mondta. A színháznál egyébként az utóbbi időszakban kénytelenek voltak bizonyos szerződéseket felbontani, a munkatársak pedig csökkentett fizetést kapnak. Emellett mostanra az is biztossá vált, hogy a tavaszi előbérletezést sem tudják megvalósítani, így még hosszú hónapokig nem számíthatnak saját bevételre. – Május második felében viszont elkezdünk próbálni, és – bár tudjuk, hogy a zárt tér miatt mi leszünk az utolsók, akiknél a korlátozásokat feloldják – reméljük, hogy szeptemberben bepótolhatjuk az elmaradt előadásokat.

A beszélgetős műsort - figyelembe véve a családtagokat is -  több mint ezren nézték végi az interneten. A film utolsó zeneszámát, a Zene az kell című dalt, mely megtalálható a Youtube-on, már több mint háromezren tekintették meg. A klippet a Színház művészei az online beszélgetős műsor apropóján készítették #maradjotthon verzióban:

https://www.youtube.com/watch?v=06KknGwzgX0&t=2s

A Szeged Első Lions Club az exkluzív online beszélgetős műsor bemutatását követően is folytatja a Színház javára az adománygyűjtést május 20-ig,  továbbra is várjuk a  lakossági felajánlásokat az alábbi számlaszámra, SZÍNHÁZ megjegyzéssel.

Szeged Első Lions Club  - 10402805-28021359-00000000


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba