A Szeged Első Lions Club ismét maszkokat adományozott

Arcmaszkokkal segíti a koronavírus-elleni védekezésben a szegedi és Szeged környéki idősotthonokat és ápoló munkatársakat a Szeged Első Lions Club együttműködve a helyi Rotary Clubbal, a Szent Györgyi Albert Rotary Clubbal. Akciónkban a leginkább veszélyeztetett korosztálynak adtunk védőfelszerelést. 

A nyugdíjas otthonokban lakó idősek egészségvédelme is nagyon fontos. Szegeden és Szeged környékén több olyan intézmény van, ahol speciális igényű gondozottak élik mindennapi életüket. A Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjai mosható maszkokkal segítik az intézményekben dolgozok munkáját.

A maszkokat a Szeged Bolero Kft. készíti. A szegedi cég a hétköznapokban Livello di vita márkanéven hazai és nemzetközi piacra gyárt női ruhákat. A divatcég, látva a válsághelyzetet, szeretett volna segíteni, így varrónői elkezdtek 100%-os orvosi pamutból mosható védőmaszkokat gyártani.  A jótékonysági szervezetek megkeresésére a Szeged Bolero Kft. azonnal felajánlotta segítségét. A most átadott 1.080 db maszk 7 olyan intézményt, szervezetet támogat, amelyek nap mint nap idős, beteg gondozottat ápolnak.

A támogatott intézmények és szervezetek:

  • Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csm-i Kirendeltsége Csm-i Vakok Otthona
  • Szegedi Zsidóhitközség Szeretett Otthona
  • Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás Egyesíttet Szociális Intézmény
  • Szeged-Csanád Egyházmegye Bálint Sándor Egyházmegyei Szeretet Szolgálat
  • Csongrád Megyei Napsugár Otthon Ásotthalmi részlege,
  • Gondoskodás 2003 Bt. és a Szegedi Hospice Alapítvány

A támogatott szervezetek között megtalálható több olyan szervezet, melyet klubunk már többször támogatott, tekintettel a Lions mozgalom alapelveire.  

Az adomány értéke beszerzési áron több mint 1.000.000 Forint.

Az adományok átadására 2020. április 8-án került sor.  Klubunk tagjai a #maradjotthon elvet szem előtt tartva tevékenykednek, így akciónk során a szervezést otthonunkból, online módon végeztük és a maszkok átadásakor is fontos volt számukra, hogy lehetőség szerint minél kevesebb személyes találkozóra kerüljön sor, így az átadáson sem vettünk részt.

ART07942.jpg

A támogatás kiszállításában a Taxi Plusz csapata volt segítségünkre. Kollégáik most is első szóra a támogatási projekt mellé álltak és vitték ki a védőfelszereléseket az intézménybe.

A támogatás nem valósulhatott volna meg a szegedi cégek és magánszemélyek adományai nélkül. Köszönjük az adományokat! 

ART08122.jpg

Klubunk folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzet alakulását és a hozzájuk eljutott információk alapján a jövőben is a védekezéshez szükséges eszközök beszerzésére tervezi, közös akciójukhoz továbbra is várják a  lakossági felajánlásokat az alábbi számlaszámokra:

Szeged Első Lions Club  - 10402805-28021359-00000000

Adományát bankkártyás fizetéssel is eljutathatja klubunkhoz!

Adományozzon a koronavírus elleni küzdelemre!

A Szeged Első Lions Club adománygyűjtést szervezett a koronavírus elleni küzdelem jegyében. A beérkező adományokból folyamatosan védőfelszereléseket és eszközöket vásárolunk. Az adományokat 100%-ban a meghatározott célra fordítjuk.
* Elfogadom, hogy az LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége (közhasznú szervezet) (1065 Budapest, Podmaniczky utca 16. Fsz 6.) által a lions.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím. Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.
Köszönjük támogatását és kérjük #maradjonotthon!

 


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba