25. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szegeden

2022. szeptember 3-án sikeresen lebonyolódott Szegeden a 25. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, benne a Szent-Györgyi Rotary Klub és Szeged Első Lions Club rendezvényével. A rendezvény kiválóan sikerült, s ez nem csak a szervezésre értendő, hanem arra is, hogy a több mint 150 vendég igazán jól szórakozott, miközben a jegyek megvásárlásával karitatív támogatásukat is biztosították a kluboknak. 

A rendezvény évek óta a fent említett klubok tagjainak főzésével indul általában bajai és szegedi halászleveket főznek a vállalkozó klubtagok, de nem ritkán előfordul másfajta módszerekkel elkészített (pl.korhely) halászlé is.

Barátság a két klub között már évtizedek óta tart, melyet leginkább a fesztivál közös megrendezésével szoktak megkoronázni. Külföldi és hazai vendégei a kluboknak elismeréssel nyilatkoztak a rendezvény sikeréről. A fesztivál egyik legsikeresebb betétprogramja sem maradhatott el, a Rotary Club Szeged Dóm szervezésében több mint 5 000 gumikacsa indult útnak a Tiszán, hogy egy jó ügyet támogasson. A jótékonysági szervezet a kacsajegyek értékesítéséből befolyt pénzből idén is a Gift of Life - Ajándékozz életet! projektet támogatja, amely szívfejlődési rendellenességgel született gyermekeknek biztosít lehetőséget életmentő szívműtéthez.  

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba