140 év után most rajtunk a sor - adománygyűjtésbe kezd a Szeged Első Lions Club

1879

1879. március 12-én hajnali 2 órakor betört a víz Szeged városába és óriási pusztítást végzett. Szeged tragédiája akkor bejárta a világsajtót és hatalmas összegű adományok érkeztek a világ minden tájáról. Az európai nagyvárosok – köztük Párizs   is – kitettek magukért. A Wikipédia így számol be a francia segítségről:

„A franciák is sokat segítettek, a francia gyűjtést a már befutott művész, a Párizsban élő Munkácsy Mihály védnökölte. Franciaországban volt az első jótékonysági hangverseny Szegedért már 1879. március 30-án. A hangversenyen HubayJenő és Aggházy Károly játszott. Volt olyan hangversenyhallgató, aki ez alkalommal ezer frankot is letett egy belépőjegyért. A Le Figaro szerkesztősége 1879. június 7-én rendezett jótékonysági hangversenyt a párizsi Operaházban; ezúttal a meghívókat Zichy Mihály illusztrációi díszítették.”

 

2019

2019. április 15-én délután kigyulladt Párizs egyik szimbóluma a Notre-Dame-székesegyház tetőszerkezete. Az ikonikus épületben hatalmas károk keletkeztek, jelenleg is folyik a károk felmérése. 

A Szeged Első Lions Club, szegedi jótékonysági szervezetként adománygyűjtést indít, melynek bevételeit a Notre-Dame-székesegyház felújítására ajánljuk fel. 140 év után most rajtunk a sor, hogy viszonozzuk a múlt századi segítséget. Tudjuk, hogy a felújításhoz szükséges összeghez képest, szervezetünk adománya csupán kis csepp a tengerben, de fontosnak tartjuk kifejezni szolidaritásunk és lehetőségeinkhez mérten adománygyűjtésünkkel részt venni az újjáépítésben.

Amennyiben egyetért kezdeményezésünkkel, és szeretné támogatni a Notre-Dame-székesegyház felújítását, kérjük adományát az alábbi számlaszámra utalja:

Szeged Első Lions Club

10402805-28021359-70140000

Megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni, hogy „Notre-Dame”


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba