Modern Art Orchestra Plays Bartók - jótékonysági koncert

esemény kezdete: 2022. március 28. 19:00
esemény vége: 2022. március 02. 23:00

Hosszú idő után újra jótékonysági koncertet szervez a Szeged Első Lions Club a Szegedi Nemzeti Színházban. A klubnál már több mint két évtizede hagyomány az őszi jótékonysági koncert szervezése. 2019. október 2-án a KFT Zenekar fellépése volt az utolsó ilyen rendezvénye a szervezetnek. Ezt követően sajnos a pandémiás helyzet miatt sorra elmaradtak a tervezett koncertek.

A Modern Art Orchestra: Tizenöt magyar parasztdal című előadásában Harcsa Veronika (ének), Gőz László (trombita), Dresch Mihály (szaxofon) és Lukács Miklós (cimbalom) vendégszerepelnek. A Tizenöt magyar parasztdal Bartók Béla műve. Az eredetileg szóló zongoradarabokat a Modern Art Orchestra kreatív elméi, Bacsó Kristóf, Ávéd János, Subicz Gábor és Fekete-Kovács Kornél írták át nagyzenekarra, melynek során gondosan ügyeltek a dalok eredeti formájának és szólamainak megőrzésére. A tizenöt folk melódia megszólalása között a MAO kiváló zenészeinek vezetett improvizációja épít hidat.

A MAO tizenegy éves fennállása óta nemzetközileg is elismert nagyzenekarrá nőtte ki magát, mely számos zenei műfajban elkötelezett, közöttük a jazz, pop, klasszikus és kortárs zenében is kiemelkedő. Az évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott és számtalan koncertet adott: Budapesten rendszeresen fellép a Budapest Music Centerben, turnézik Európa-szerte, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint játszott már olyan legendás művészekkel, mint Tom Harrell, David Liebman, Chris Potter, James Morrison, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone.

A koncert zenei anyagát áthatja Bartók öröksége, azt a bizonyos kelet-közép-európai életérzést a MAO egyenesen annak hazájából hozza magával.

A jegyeket a színház Jegyirodájában vagy online lehet vásárolni. Aki a koncerten nem tud, vagy nem szeretne részt venni, de szívesen támogatná a "Makray" Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményét, kérjük pénzbeni adományát juttassa el a Szeged Első Lions Club 10402805-28021359-00000000 számú számlájára.


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba